artikel kali ini saya nak kongsikan cara berniaga di ebay produk apa yang sedang trending waktu PKP ni

saya kongsikan kepada anda beberapa info grafik dan statistik untuk memberikan idea kepada anda produk apa yang sedang trending sekarang ni sewaktu musim covid19

Ramai seller-seller baru kebiasaannya akan menghadapi masalah tak tahu nak jual apa di ebay setelah ada akaun untuk menjual.

ini menyebabkan pemilihan produk yang dijual tidak mendapat permintaan yang tinggi. So ibarat macam jual syok sendiri je la..

nak jual kat ebay or kat mana-mana marketplace, perkara yang paling utama kita kena fokuskan adalah produk apa yang trending di pasaran.

Setelah buat kajian, barulah kita mencari supplier yang paling reliable untuk kita gunakan dan supply di pasaran ebay.

Bila anda buat begitu, lebih mudah untuk produk yang di iklankan itu untuk terjual dalam masa yang pantas.

Berikut adalah beberapa produk yang trending di ebay waktu musim covid19 sekarang ni

  1. Peralatan Work from home
produk trending di ebay
work from home essential

2. Peralatan mainan video game

produk trending di ebay
playing around

3. Barang-barang permainan

produk trending di ebay
making the best of things

4. Peralatan mainan di rumah

cara berniaga di ebay
stay in your backyard

5. Peralatan berkaitan hobi

produk trending di ebay
rise of the hobbyist

6. Peralatan berkebun

cara berniaga di ebay
produk trending di ebay

7. Peralatan kegunaan di rumah

produk trending di ebay
around the house

8. Peralatan bersukan

cara berniaga di ebay
staying in shape

9. Alat solek wanita & baju lelaki

cara berniaga di ebay

Dari statistik produk trending di ebay yang saya kongsikan di atas, anda akan dapat gambaran dan idea, produk apa yang patut anda berikan fokus untuk jual di ebay

Jika anda belum ada akaun lagi, boleh baca artikel perkara asas yang perlu ada sebelum mulakan bisnes ebay

Dari mana nak dapat supplier? paling mudah anda boleh buat survey di shopee produk apa yang related dengan demand di ebay yang ada jual di malaysia.

Setelah anda kenalpasti demand dan supplier, anda dah boleh siapkan listing di akaun ebay anda untuk test tengok ada tak sambutan pembeli yang beli melalui anda

jika barang yang anda iklankan tu telah terjual dalam masa kurang sebulan dengan kuantiti yang banyak, anda dah boleh fikirkan untuk start simpan stok bagi mempercepatkan proses order dan shipping.

jangan terburu-buru untuk terus borong dalam kuantiti yang banyak, takut nanti modal anda habis sangkut dengan stok sahaja.

alamatnya waktu raya nanti jadi hadiah hari raya sebab barang dah tak trending dan tak habis terjual

Jika anda nak belajar cara-cara membuat bisnes ebay dan teknik mengkaji produk yang trending di ebay boleh dapatkan Panduan ebay intelligence di sini


    2 replies to "Produk trending di ebay sewaktu PKP"

    • Siti

      Salam.Berapa hrga nk join kelas dr.

      • Zul Ariffin

        wslm, yuran rm697 shj puan, boleh rujuk disini ye mamabaryani.com/ebaypower

Leave a Reply

Your email address will not be published.