Bagaimana nak mendapatkan Roadtax Kereta Free Setiap tahun dengan Bisnes di ebay : Part 18

Salam Hormat, artikel kali ini saya nak kongsikan kepada anda strategi bagaimana nak mendapatkan roadtax kereta free setiap tahun. saya tahu saban tahun bagi sesiapa yang mempunyai kenderaan pasti sedikit sebanyak akan mengeluh bila nak renew roadtax kereta. walaupun ianya bukanlah renew setiap bulan, tapi bila nak renew tu terasa macam sekejap je dah setahun. dengan bisnes di ebay, anda mampu menampung…

Teruskan membaca →

Cara Nak Berniaga di Ebay Secara Dropship dari Aliexpress: Part 16

Dropship Dari Aliexpress   Dropship dari Aliexpress adalah teknik yang dah ramai ebay seller yang baru atau lama gunakan untuk buat jualan di ebay Dropship dari Aliexpress walaupun ianya dikata mudah, tapi masih ramai lagi tak nampak peluang ini, so saya terpanggil untuk kongsikan teknik ini untuk membantu usahawan-usahawan kecil SME memulakan perniagaan dengan kos yang…

Teruskan membaca →

Perkara Asas Belajar Bisnes Ebay – Ebay Part 15

Perkara Asas Ebay

Apa yang perlu new seller tahu untuk Belajar Bisnes Ebay?   saya mendapat banyak soalan terutamanya dari new seller yang masih belum faham macam mana proses jualan boleh terjadi di ebay. ini antara soalan yang sering ditanya : Bagaimana hendak bermula untuk menjual di ebay? Berapa modal permulaan untuk berniaga di ebay? Jika tak mahir…

Teruskan membaca →

eBay Part 14 : Ketahui 17 Rahsia Supplier Dropship China yang menghasilkan 5 angka jualan di ebay

Supllier Rahsia Dropship Ebay

Salam hormat, apa kabar?   terima kasih kerana masih setia menjadi pembaca blog mamabaryani.com. Supplier Dropship China kali ini saya nak dedahkan mengenai supplier dropship china yang boleh memberikan kepada anda alternatif untuk anda memulakan bisnes di ebay secara dropship.   ke semua supplier ini adalah supplier china yang menggunakan bahasa inggeris. sebenarnya, selain dari…

Teruskan membaca →

Part 13 : 7 Jenis Barang yang Terjual di ebay Setiap 10 Saat

Salam hormat, apa kabar? terima kasih kerana sudi follow artikel-artikel saya.. Insha Allah saya akan terus berkongsi di blog www.mamabaryani.com tentang potensi perniagaan di ebay. saya tahu, ada mata-mata yang kurang senang apabila saya berkongsi bisnes ebay ini terutamanya barang apa yang dijual. di mana saya kongsi secara terbuka. kerana ini akan menambah pesaing di…

Teruskan membaca →

eBay Part 12: Hutang Kad kredit RM15k langsai 21 hari dari profit ebay

Assalamualaikum geng. sorry lama tak update..Selamat tahun baru 2017 🙂   sy terpanggil untuk ceritakan kisah sy.. untuk iktibar dan memberikan motivasi dan jalan keluar pada orang lain.artikel kali ini agak panjang sikit ceritanya macam ni….   tahun lepas 2016 adalah tahun yang penuh suka duka dan ujian. selepas saya berkahwin pada tahun 2015, saya…

Teruskan membaca →

ebay Part 11 : 7 jenis makanan Malaysia yang anda tak sangka boleh jual di ebay!

Assalamualaikum Hai geng saya nak share kali ni barang-barang / makanan yang mungkin anda tak jangka di ebay boleh dijual!   bukan 1 bukan dua.. tapi ada yang sampai dah beratus-ratus unit! apa barang tu? saya selalu di tanya oleh ramai orang nak jual apa kat ebay ni!   sebenarnya semua barang boleh dijual. yang…

Teruskan membaca →

eBay Part 10 : Top 3 kategori niche toy yang banyak di jual oleh ebay seller Malaysia

Assalamualaikum & Hai. saya nak share kepada anda player-player toys di Malaysia. sebenarnya anda tak perlu nak jual semua barang.. cukup hanya fokus 1-2 jenis barang tapi anda cukup arif tentang produk yang anda jual tu. lagi spesifik lagi bagus. sebab anda tak akan ada banyak pesaing untuk anda compete dengan seller seluruh dunia ok?…

Teruskan membaca →

Jual tudung di Ebay 7 bulan 25 hari Sales RM14,191.47 dan 173 unit :Ebay Part 9

Belajar Jual tudung di Ebay

Hai semua, ok seperti yang saya dah janjikan, like cecah 200, saya share dan dedahkan niche ni.   nampaknya dah lebih 300++ like. thank you geng sebab support. 😉   ok, anda mungkin selalu pikir ape nak jual kat ebay ni. barang apelah nak jual ni…   sebenarnya tak kira apa barang pun yang anda…

Teruskan membaca →

Ebay Part 8: Modal RM8 seunit jana profit RM981.92!

ok artikel kali ini ayat agak skema..heheehe ( sebenarnya ini artikel untuk thevocket, tapi takpelah saya publish jer dulu sini ) cerita ni pasal macam mana daun kering pun boleh buat duit.   selamat membaca geng   Pada zaman kegawatan ekonomi dan harga barang yang sentiasa naik, ramai yang ingin mencari pendapatan tambahan. Tapi masih…

Teruskan membaca →

Page 1 of 2