Ebay Part 6: 1688 Vs Taobao Vs Aliexpress dan jual di ebay

Hai semua,   sebenarnya ramai yang diam-diam taknak bagitau kat mana supplier dia dapat barang murah-murah.. tak perlu pergi ke china pun.   beli jer online. kalau anda ke china, kos lagi tinggi. sampai sana belum tentu anda boleh jumpa barang yang anda nak cari kalau pergi sendiri pertama kali. sebab terlampau besar market sana…

Teruskan membaca →

Ebay Part 5 : Strategi newbie ebay menghasilkan RM21,584.15 sebulan hanya di ebay!

Assalamualaikum & hai semua,   saya nak share pada anda macam mana newbie ebay, akaun yang masih baru.. daftar ebay baru sebulan dua tapi dengan strategi X ini berjaya menghasilkan USD4830.50 sebulan atau bersamaan dengan RM21,584.15!   rahsianya ialah multiple akaun + produk hot!   ini namanya ” don’t put all the eggs in one…

Teruskan membaca →

Ebay Part 4: Sales ebayer Malaysia Jan-Nov 2016 RM107386!!

Assalamualaikum & Hai semua..kabare?   hujung minggu ni saya ada free sikit. saya buat research sikit tentang sorang seller malaysia ni yang dah makan duit hasil dari ebay setiap bulan dan bertahun-tahun lamanya dia makan. mengikut data dari terapeak, Sales dia ni start dari Januari 2016 sampai 16 Nov 2016 adalah sebanyak USD24290! banyak tak?…

Teruskan membaca →

Ebay Part 3: newbie ebay sekarang dah jadi power seller bronze level

Hai semua, maaf dah lama tak update blog ni…. ok saya nak ceritakan kisah bagaimana seorang yg newbie takde knowledge langsung tentang ebay. waktu dia belajar dengan saya ialah pada tahun lepas 2015, sekarang dah 2016 dia dah power seller..   cuma ambil masa setahun jer. tu pun dia ada give up sekejap. tapi selepas…

Teruskan membaca →

Statistik pendapatan ebay seller Malaysia- Part 1

Assalamualaikum. Tak lain tak bukan..mesin duit yang saya maksudkan tu adalah EBAY! Artikel pertama ni saya nak dedahkan kepada anda beberapa orang seller yang dari Malaysia seperti yang telah saya bagitahu kepada anda sebelum ini di emel. Iaitu terdapat ramai peniaga online di Malaysia ini yang telah buat duit online secara senyap-senyap. Dan jumlah transaksi setiap…

Teruskan membaca →

Bisnes di ebay- Part 2

Assalamualaikum. kali ini saya nak berkongsi kepada anda potensi bisnes di ebay yg ramai orang pandang rendah dengan potensi perniagaan di ebay. Ada yg bertanya dengan saya..masih relevan lagikah bisnes di ebay ni? jawapannya YESSS. masih relevan selagi anda berniaga dengan cara yg betul. Baru-baru ini saya telah membuka bisnes offline iaitu bisnes kedai makan.…

Teruskan membaca →

Page 2 of 2