Assalamualaikum & hai semua, saya nak share pada anda macam mana newbie ebay menghasilkan jualan 5 angka, akaun yang masih baru.. daftar ebay baru sebulan dua tapi dengan strategi X ini berjaya menghasilkan USD4830.50 sebulan atau bersamaan dengan RM21,584.15!

rahsianya ialah multiple akaun + produk hot!

ini namanya ” don’t put all the eggs in one basket”

jika akaun baru, polisi  ebay tidak membenarkan new seller menjual dalam kuantiti banyak untuk mengelakkan isu scammer. so untuk menghasilkan jualan 4 angka USD, anda perlu bermain multiple akaun untuk menghasilkan jualan yg banyak. ianya juga bagus untuk akaun paypal anda yang tak terkejut dengan transaksi jumlah duit masuk yang banyak

ok mari kita tengok analisis akaun ini

akaun masih sangat-sangat baru. tak caya? saya cakap berdasarkan fakta dan kajian yang terperinci. dengan bantuan terapeak. akhirnya saya berjaya membongkar rahsia newbie

strategi-newbie-ebay-menghasilkan-jualan-5-angka
strategi-newbie-ebay-menghasilkan-jualan-5-angka
strategi-newbie-ebay-menghasilkan-jualan-5-angka
4-gunildn
5-celeseca
6-nottaru
7-garretry
8-fordiard
9-morrille
newbie-ebay-menghasilkan-jualan

nampak tak tarikh daftar akaun semuanya masih baru? Daftar bulan Ogos 2016 sehingga Okt 2016 semuanya.

so ni bukti bahawa newbie ebay masih lagi boleh menghasilkan income 5 angka walaupun polisi ebay tak bagi kita menjual dalam kuantiti yang banyak

anda boleh tengok histogram di bawah ni menunjukkan setiap lag mewakili 1 akaun ebay, total keseluruhan sales seller ini kalau kita ambil untung bersih 40% jer dari sales dia maknanya

40% x $4830.50 x RM4.47 = RM8636.94. Besar tuh gaji part time jer.. kalah gaji PhD beb!!!

strategi-ebay-newbie-seller

so..kesimpulannya, tujuan artikel strategi ebay newbie ini untuk bantu buka mata anda macam mana nak survive di ebay. kalau orang lain boleh buat, maknanya anda pun boleh buat… jangan banyak bagi alasan. jangan tunggu sampai dah terdesak perlukan duit baru anda nak mulakan bisnes. waktu anda tak perlukan duitlah anda bina skill and knowledge buat duit kat ebay ni.kalau la newbie ebay boleh hasilkan jualan ribu-ribu, yang belajar cara yang betol camne pulak kn…

keduanya, kalau anda ada modal, jangan kedekut dan berkira nak laburkan pada majlis ilmu dan bahan-bahan ilmiah.. semua pelaburan anda pada knowledge takkan merugikan anda. malah akan datang memang ilmulah yang akan bantu anda… biar kita miskin harta, tapi tak miskin budi bahasa dan ilmu yang bermanfaat…

ok tu jer nak cerita. adios!

Anda perlukan panduan bisnes ebay yang comprehensive?

Dapatkan panduan ebay intelligence di sini

>>>Panduan Ebay Intelligence<<<

Yang Benar

Zul Ariffin Maarof


    9 replies to "Strategi newbie ebay menghasilkan jualan RM21,584.15 sebulan di ebay!"

    • sham

      Salam.. bos macam mana untuk letak harga permulaan Bid adakah letak USD0.99 atau harga minimum barang…?

      • zulariffin

        wasalam..ye betul letak usd0.99 starting

        • hanis

          kalau letak usd0.99, tp orang yg menang bid, bid pada harga lebih rendah dari kos kita. Erti kata lain x breakeven. macam mana tu tuan?

    • Muhd farhan

      Assalamualaikum.. Terima kasih untuk perkongsian yang bermanfaat

      • zulariffin

        waalaikumsalam..sama2..

    • Malar

      Hi I need ur guide to start eBay business. I have registered eBay. Pls guide me accordingly. Thank you. Kindly do contact me.

      • Zul Ariffin

        Hi sis, yes sure insha Allah.. you need to verify ebay and paypal account first before start to listing and selling. if you need a proper short course work such as 1 day workshop you may register right here mamabaryani.com/ebay package C or D

    • Mohamad zulhisham

      Assalamualaikum. Hye sy nak tanye. Kalau buat akaun banyak dan link kan ke payapl yang sama boleh ke?

      • Zul Ariffin

        waalaikumsalam tuan, ya boleh juga tuan.. tp sebaiknya asing2kan utk elak isu berkait

Leave a Reply

Your email address will not be published.