EBAY INTELLIGENCE ACADEMY


RAHSIA BAGAIMANA DARI NEWBIE EBAY BERJAYA MENJADI ebay
TOP RATED SELLER (TRS)

Ketahui langkah demi langkah cara menjual di ebay dari Newbie menjadi Ebay TRS!

ZERO KNOWLEDGE TENTANG EBAY JUGA BOLEH LAKUKANNYA!

SEBELUM TU JOM TENGOK APA KATA MEREKA YANG DAH BERJAYA

Immaculate

Alhamdulillah lepas belajar dengan Dr. Zul saya berjaya buat jualan 5 angka sebulan dan akaun saya hari ni sudah ada 3 akaun power seller + top rated seller  

Mohd Nor

Fulltime ebayer

Invaluable

Lepas hadir ke Bengkel ebay Dr Zul, listing saya di ebay tak sampai 5 hari dah ada orang UK beli. Lepas tu setiap hari ada sales masuk. Alhamdulillah terima kasih Dr Zul!  

Mimmi Suriati

Kakitangan awam

Revolutionary

Terima kasih Dr. Zul temukan saya dengan bisnes ebay, dalam tempoh 60 hari barang saya terjual 928 unit dengan  jualan sebanyak $34,734.65   

Mareyana

Suri-rumah

Hai, saya Dr Zul Ariffin Maarof

Saya perkenalkan diri saya dulu, saya merupakan Usahawan ebay, Penulis Buku, Penyelidik, Jurulatih Usahawan, Perunding, Penasihat Unit Exco Usahawan kerajaan negeri dan juga Tenaga pengajar di salah sebuah universiti tempatan di Malaysia.

Bidang kepakaran saya adalah PhD matematik kewangan dan data analytic. Kajian saya banyak berkaitan tentang ebay data, pemasaran digital dan artificial intelligence IR 4.0.

Disamping saya membangunkan bisnes untuk company saya sendiri, melatih pelajar master dan PhD dalam bidang kajian ebay data analytic,

Saya juga memberi perkhidmatan latihan kepada orang awam, syarikat korperat,NGO dan badan kerajaan yang ingin mendalami ilmu cara mudah pasarkan barang ke luar negara.

 Kaedah pendekatan yang saya lakukan adalah menggunakan platform ebay dan strategi menjadikan new seller mencapai  status "ebay TRS". 

Keutamaan saya sekarang adalah bagaimana nak pastikan newbie ebay mampu memahami modul strategi menjadi top rated seller dengan sangat berkesan!

Ini bagi membantu kerajaan untuk melahirkan lebih ramai usahawan-usahawan baru yang mampu menjana pendapatan hanya dari rumah.

Jom kita tengok sikit beberapa testimoni yang telah berjaya belajar dari modul yang saya bangunkan dan berjaya menjadi TRS di ebay!

Saya telah melatih lebih 5000 orang peserta yang terdiri daripada kalangan pelajar, usahawan IKS, SME, Syarikat korperat, NGO, kakitangan awam, pekerja swasta, ibu tunggal, dan suri rumah di seluruh Malaysia semenjak dari tahun 2015 lagi sehinggalah sekarang!

Jom kita tonton sikit video Program Bengkel dan Seminar saya yang telah dianjurkan di bawah

saya kongsikan juga beberapa testimoni yang telah berjaya buat sales di ebay seperti di bawah oleh orang yang masih baru lagi join ebay

Apa itu ebay?

Ok sekarang anda dah pun lihat testimoni student-student saya yang lepas yang dah berjaya duplicate method saya berjaya buat jualan, dan berjaya menjadi power seller + top rated seller di ebay,

Dan anda pun dah tengok program-program skala besar dan kecil yang telah saya anjurkan sebelum ini di IPTA/IPTS dan program untuk orang awam.

sekarang ni jom saya share sikit apa itu ebay!

Ebay ni dah lama, ianya telah ditubuhkan pada tahun 1995. Ebay adalah pasaran e-commerce yang menjual secara fixed price dan auction. Empat market utama ebay adalah pasaran USA, Canada, Australia, dan UK.

Pasaran utama ebay adalah market USA. Mengikut statistik Q4 2019 pembeli yang aktif di ebay USA adalah sebanyak 183 Juta!

dan trend ini nampaknya tidak akan ada penurunan, saban tahun jumlah pembeli yang aktif di ebay akan semakin meningkat

Kalau di Malaysia, anda beli barang secara online biasanya adalah melalui website shopee atau lazada, di USA kebanyakkan orang di sana akan beli secara online di amazon ataupun di ebay

senang kata, ebay ni macam shopee la. fungsinya adalah untuk orang beli barang keperluan secara online. Jom kita tengok info grafik di bawah perbezaan dan potensi menjual di ebay berbanding shopee untuk lebih mudah faham


ok sekarang anda dah jelas ye apa itu ebay dan betapa besarnya peluang perniagaan jika anda berniaga di ebay?

Jika anda berniaga di ebay ibaratnya seperti anda mendapat hasil jualan 4 kali ganda kerana pendapatan anda adalah dalam matawang USD. Bukan lagi dalam Ringgit Malaysia.

So, "cost of living" anda adalah hidup di Malaysia, tapi pendapatan anda adalah seperti anda bekerja di Amerika Syarikat.

Apa itu ebay TRS?

ebay TRS untuk lebih mudah faham adalah kategori ebay seller VVIP yang sentiasa mendapat layanan seperti anak emas!

malahan, ebay akan memberi pelindungan kepada anda jika ada sebarang "fraud buyer activity". Ebay juga akan "drive traffic" ke ebay store anda untuk pastikan anda sentiasa membuat jualan yang konsisten setiap bulan.

sebab itu anda perlu belajar macam mana nak jadi ebay TRS!

Kenapa Anda perlu buat bisnes ebay?

Apa yang anda perlu tahu?

Serahkan urusan pemasaran dan traffic sepenuhnya kat ebay. Anda cuma perlu fokus perkara basic cara handle akaun ebay dengan selamat, research, listing dan proses order sahaja.

Macam mana nak start Bisnes kat ebay?

Kaedah Pertama:

Anda boleh belajar sendiri dengan cara baca di forum, google info berkaitan dengan cara nak jual barang di ebay, tengok youtube channel saya di Zul Ariffin Maarof pun ada saya kongsikan banyak video tentang ebay yang percuma. dan berexperimen dengan segala apa yang anda dah pelajari. Tak salah dan takde sape nak marah kalau anda buat gitu.

Tetapi kecenderungan untuk gagal dan giveup lebih tinggi apabila anda tiada guru untuk anda jadikan sebagai rujukan dan tempat bertanya.

Kaedah kedua:

Anda belajar terus daripada orang yang dah pernah melalui jalan yang anda nak lalu. Rujuk terus dan ikut shortcut cara paling selamat untuk kurangkan masalah akaun kena suspend dan barang tak terjual di ebay. 

Dan berkumpul berniaga secara berjemaah dalam kumpulan yang mempunyai objektif yang sama untuk berniaga di ebay. Ini menjadikan semangat anda sentiasa berkobar-kobar bila rakan seperjuangan anda berjaya hasilkan jualan!

Bila ada masalah pun anda tak kan lagi terkapai,kapai sebab ada tempat untuk berbincang dan meluahkan perasaan.

so, kalau nak join group dan belajar dengan pantas jom saya tunjukkan kepada anda Jalan shortcut nak cepat jadi Top Rated Seller!

JALAN PINTAS UNTUK MENJADI EBAY TOP RATED SELLER 

Saya perkenalkan Modul Ebay Intelligence Akademi!

Modul Pertama

Anda wajib tahu perkara berikut:

Modul pertama ini sangat penting untuk pastikan anda tahu macam mana nak naikkan selling limit seperti di bawah

Dalam modul ni jugak anda akan belajar macam mana nak appeal semula kes akaun suspend untuk dapatkan semula

Modul kedua

Anda wajib tahu perkara berikut:

Dalam modul ni anda akan belajar cara-cara mengkaji barang yg high demand dan comply dengan ebay policy untuk dropship dari Aliexpress seperti di bawah

Dalam modul ini juga anda akan belajar cara-cara mengkaji barang yg high demand dan comply dengan ebay policy untuk dropship dari shopee

Ebay Intelligence Academy 2106-2020 

Page Created with OptimizePress