Dr. Zul Ariffin
Dr. Zul Ariffin

Dr. Zul Ariffin Maarof adalah pengasas website mamabaryani.com. Ditubuhkan pada tahun 2016. Berkelulusan PhD dalam bidang Matematik. Berpengalaman melatih lebih 5000 usahawan dan pelajar IPT berniaga di ebay. Beliau berjaya mencapai jualan online 7 angka pada usia 29 tahun dan bergelar Doktor Falsafah pada usia 30 tahun. Merupakan anggota "Think tank academy" kerajaan negeri dalam membangunkan modul keusahawanan Pelajar IPT dan Usahawan online.

    12 replies to "Part 24: Jualan Tupperware RM233,169 setahun di market ebay Australia"

    • Salwa

      Tuan saya nk tya bagaimana nak bg response kpd customer di eBay dgn segera seandainya waktu Balik kerja baru blh bkk laptop di rumah? Adakah Ada tempoh masa tertentu untuk mengelakkan dpt title yg xbagus di eBay

      • Zul Ariffin

        buyer di sana mmg dah terdidik utk beli online, slagi puan buat proses order tak lebih dari handling time yg puan tetapkan still ok takde masalah

    • mcmane kita nak letak harga ye?

      • Zul Ariffin

        boleh gunakan finalfeecalc.com utk estimate profit puan. cek juga berapa harga competitor utk pastikan harga kita competitive

    • Qaireen

      Salam tuan..selain kt ebay usa..kite blh gak jual brg kt ebay australia ye..
      So time nk jual kt ebay australia..kite kn buka ebay.com.au la ye..
      Btol ke?
      So kene main harga psrn kt sane plak kan..

      • Zul Ariffin

        wslm puan, ye betul..puan boleh jual kat mana2 marketplace. cntoh nk jual di australia sign in di ebay usa. so payment dpt dalam australian dollar

    • Dira

      Tuan Zul, relevankah utk user yang account ebay suspended utk dapatkan ni?

      • Zul Ariffin

        ya masih relevan puan, akaun suspend nanti boleh rujuk di group cara nak reinstate smula akaun..

    • Nurrul

      Salam Tuan, nak tanya selagi kita x register akaun ebay.. Kita mmg x bole pegi ebay usa, uk, au ke… Sbb bila sy buka ebay. Com.. Ttp jugak harga barang keluar harga malaysia.. RM.

      • Zul Ariffin

        wslm puan,nak menjual atau membeli mesti kena register akaun dulu puan, nanti bila puan nak menjual baru sign in di marketplace ebay yang kita nak pasarkan..

    • Fauzi

      Salam Dr. Zul,
      Macam mana nak dapatkan video BPERIM di atas, Saya cuba masukkan email tapi error unable to handle request.

      Dan juga nak tanya adakah masih relevant ebook & video2 dalam panduan pakej A dan B.

      Wasalam.

      • Zul Ariffin

        salam tuan, better rujuk panduan HDLR untuk rujukan terkini tuan, ya masih relevan lgi..ebook dan video juga sedang dikemaskini utk versi tahun 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.